Vanillesaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Garde
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd het overdwars door de helft en schraap met je mes het merg eruit.
  2. Doe in een pan de en het met het merg en breng het aan de kook.
  3. Doe de en de in een metalen schaal en roer het met een garde goed door.
  4. Als de kookt giet dan een klein beetje bij de onder voortdurend roeren.
  5. Zet de pan met de resterende weer op laag vuur en giet het eidooier mengsel in de pan en blijf goed roeren.
  6. Als het een beetje begint te binden, haal het dan van het vuur af en giet het door een zeefje om de vanillestokjes eruit te halen.
  7. Zet het eventueel op ijswater om het af te laten koelen en blijf het af en toe nog door roeren.
  8. Anders worden de te gaar en gaat de saus schiften(dan krijg je allemaal vlokken in je saus).
  9. Tip:
  10. in plaats van kun je ook slagroom gebruiken dan wordt het lekker romig.
25
25
25

Variaties op Vanillesaus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Vanillesaus
VariatieAantalGang
Vanillesaus4Sauzen en marinades
Soufflé met vanillesaus2Taart en gebak
Gepofte appeltjes met vanillesaus2Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (10)

Vanillesaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.4 / 10 in 10 recensies
RESET

Makkelijk en snel te bereiden. Kwam erachter dat ik geen vanillestokjes meer had, toen maar extract en vanillesuiker (2 zakjes) gebruikt. Heerlijk!
Marco 29 maart 2017
Superlekker met appelgebak. (met evt. een bolletje ijs erbij) Ook erg makkelijk te maken. Bedankt!
Marion 23 maart 2014
Ik heb het niet geproefd, maar ik vind het makkelijk te maken. p.s. heb het voor een vriend's verjaardag gemaakt, was al op toen ik het wou proeven.
Pim 24 december 2013
Echt super lekkere saus. Heb hem wel met slagroom gemaakt in plaats van met melk.
Linda 18 augustus 2013
Erg makkelijk om te maken en smaakt overheerlijk!
Diandra 16 maart 2013
Goed en duidelijk! Alleen ik snapte niet wanneer het nu moest gaan stollen!
Romy 2 januari 2013
Heel erg duidelijk!
Karlien 24 december 2012
Erg lekker, vooral op chocolade ijs.
Martine 20 december 2012
Ik vind het heel goed uitgelegd.
1 november 2012
Bij sommige winkels verkopen ze minus L melk..lactose vrij. Geschikt voor mensen met een lactose allergie. (melksuikers weet ik niet, dat moet je zelf even onderzoeken) Dus, ook dit recept kan je gebr... Lees reactie
Claudia 23 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
539 kcal
26%2156 kcal
Vetten
40 g.
57%160 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vanillesaus