Recensies van Salsa brava
Terug naar Salsa bravaRecensies
-
Dit is absoluut geen salsa brava omdat de traditionele salsa brava geen tomaten bevat. De tomaten worden in de industriële brava saus gebruikt, vermoedelijk om de kosten te drukken. De basis ingrediënten voor salsa brava zijn olijfolie, pimenton (gerookt paprika poeder) dulce & picante, bloem en (kippen)bouillon. Verwarm 4 soeplepels zachte olijfolie in een kleine pan. Voeg 2 koffielepels pimenton dulce en 1 koffielepel pimenton picante toe en bak al roerend op een laag vuur voor ongeveer een minuut (zorg ervoor dat de pimenton zeker niet verbrandt). Voeg een stevige soeplepel bloem toe en laat nog een minuutje al roerend bakken. Je maakt met andere woorden een roux op basis van olijfolie, bloem en pimenton. Zet het vuur hoger en voeg beetje bij beetje en al roerend de warme bouillon toe totdat je de gewenste dikte bekomt. Het is dus een beetje zoals een bechamelsaus maken, maar met andere ingrediënten ;)Erwin Vanhecke gaf dit recept 2/5 sterren