Recensies van Marinade-ketjap
Terug naar Marinade-ketjapRecensies
-
Marineren heeft zijn tijd nodig. Welke kruiden je gebruikt is erg afhankelijk van smaak. Maar de tijd die vlees in de marinade moet liggen is langer dan de meesten onder ons denken. Overal hoor je een halfuurtje, 20 minuten enzovoort. Bij ons thuis wordt geleerd dat dit wel veel langer moet duren. Om te marineren op een koele plaats maar niet in de koelkast. Echter wel onder de 11°C in verband met bederf. Hoe groter het gewicht is hoe langer het moet liggen in de marinade. Dit heeft te maken met de structuur van het materiaal. Je moet het materiaal wel regelmatig omdraaien door de marinade. Het ondergaande overzicht is voor ongeveer 500 gram van het materiaal. Het maakt niet uit of het materiaal in een stuk, of in kleine stukjes is gesneden Product Tijd Rund, lams- en varkensvlees 4 - 24 uur Wild 1 - 3 dagen Kip/kalkoen 2 - 6 uur Vis 1 - 2 uur Zeevruchten 15 minuten - 1 uur Groenten, paddenstoelen, kaas en tofu 30 minuten