Sambal Trassie

Ingrediënten

+ -
print

Boemboes:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Ontdoe de tjabe rawits van de steeltjes en wrijf ze te samen met en met een oelekan in een tjobek fijn.
  2. Voeg de sambal en het citroensap toe.
  3. Bewaar de sambal in een schone, goed afgesloten pot in de koelkast.
  4. Deze sambal is ongeveer 1 maand houdbaar.
  5. Mocht de sambal iets uitdrogen, voeg dan een paar druppels citroensap toe.
  6. Eet smakelijk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek en trassi
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal oelek en trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Sambal Trassie heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Ik maak ook wel eens sambal en bak deze dan in de wok, vul deze heet af en dan is het wat langer houdbaar en blijft de smaak behouden
browney 12 juni 2014
Een maand houdbaar? Wanneer ik mijn sambal trassie een paar dagen bewaar, dan begint ie bitter te smaken. Ik gebruik geen citroen. Op www.hobbytrend.eu stond er ook een goed recept over sambal maken... Lees reactie
Andre 4 juni 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
8 kcal
0%32 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sambal Trassie