Recensies van Groene sambal
Terug naar Groene sambalRecensies
-
Mijn groene pepers in de volkstuin hebben het dit jaar uitzonderlijk goed gedaan en had ik een een prima oogst. En wat ga je dan doen met zoveel pepers... Sambal maken! Ik heb het recept gevolgd en heb er nog een eigen inbreng aan gegeven: de uien heb ik eerst goudbruin gefruit in olijfolie en heb ik de knoflook pas op het allerlaatste moment er aan toegevoegd. Dan blijft de smaak het beste behouden. Ook heb ik er het sap van een halve citroen bij gedaan en heb ik na het pureren een aantal afsluitbare plastic doosjes gevuld met het heerlijke prutje. Die gaan vervolgens in de diepvries en kunnen zo heel lang bewaard blijven, want in de koelkast blijft de zelfgemaakte sambal niet zo heel lang goed. Dat komt denk ik omdat er geen conserveringsmiddelen aan te pas komen en dat is natuurlijk wel zo gezond!Hans gaf dit recept 3/5 sterren
- Home
- Recept
- Sambals
- Groene sambal
- Reacties