@Browney
Heel mooi dat jij naar eigen zeggen adjuma of mm.Jeannette gebruikt.
Wel opvallend dat je in eigen recepten elke keer rode pepers gebruikt ofwel lomboks.
Ik probeer alleen aan te geven dat een hoop mensen, die niet bekend zijn met het gebruik van adjuma of mm.Jeannette, het gerecht als te heet zullen ervaren.
Het lijkt wel dat men denkt “hoe heter hoe beter”.
Ik vind het allemaal oké, maar volgens mij is het doel van kruiden, dat je een bepaalde smaakbeleving hebt of krijgt en is het helemaal niet belangrijk, dat er pepers of sambal in een gerecht wordt gebruikt.
De smaakbeleving van eten doet je verlangen naar eten of ander eten.
Dit is totaal wat anders dan pepers te gaan zitten eten.
Het eten van pepers is een gewenning; als je elke dag een stukje peper zou eten, vind je het na een week al gewoon.
Maar voor mij zijn pepers en aanverwanten een smaakmaker en niet een smaakverwoester.
Het overmatig gebruik van pepers en /of sambal is zeer slecht voor je maag en darmen, als je dit niet gewend bent, maar ook als je het wel gewend bent.
Het kan ernstige schade aan maag en darmen aanrichten.
Zelfs zo erg dat maag en darmkanker kan ontstaan door de afbraak van de darmflora.
Dus laat je niet verleiden om domme dingen te doen met dit soort smaakmakers.
Als je een gerecht niet heet genoeg vindt, moet je niet alleen pepers toevoegen maar alle kruiden evenveel vermeerderen, anders ga je de smaakbeleving veranderen en dat is juist iets wat je niet wilt.
Maar als je dan toch echt heet wilt eten, moet je sambal maken van Habanero pepers.
Dit goed veel op het gerecht toevoegen heerlijk!
Jaccor gaf dit recept
5/
5 sterren