Finse kaneelbroodjes

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Voor de vulling:

Strijksel:

Topping:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voeg handwarm , en in een kom.
  2. Roer de in een kom los.
  3. Voeg en de bij het gistwater.
  4. Het 15 minuten kneden.
  5. De door het kneden.
  6. Het 30 minuten laten verdubbelen.
  7. Rol het uit tot 0,5 mm dikte en 20 cm breedte.
  8. Smeer er dikke op en strooi er / over.
  9. Rol hem aan de lange zijde op.
  10. Snijd 16 driehoekjes.
  11. Met de brede kant op de plaat leggen.
  12. Met de palm van de hand de punt platter drukken.
  13. Leg er een theedoek op en wacht tot ze rijzen in 45 minuten.
  14. Zet de oven op 225° C.
  15. Daarna met bestrijken en er de of amandelschaafsel op strooien.
  16. Bak af op 225° C in 20-25 minuten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
  • suiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg, boter, koffiemelk kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • koffiemelk kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in koffiemelk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Finse kaneelbroodjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Ik ben in 2009 naar finland gegaan daar heb ik echte finse kaneelbroodjes gegeten, het was zooo lekker. Ik ben blij dat ik het recept heb gevonden!
11 juni 2013
Wat ook erg lekker is is kardemom door het deeg te doen en bij de vulling ook wat amandelschaafsel te doen.
Erik 25 november 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
297 kcal
14%3564 kcal
Vetten
8 g.
12%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
43 g.
16%516 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
11 g.
12%132 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Finse kaneelbroodjes