Pompoencréme in chocoladecoupes
- Herkomst Italie
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Bakplaat
- Oven
- Vormpjes
- Bakpapier
Bereidingswijze
- De pompoencréme:
- Haal de gestoomde pompoen door de groentezeef, vang de puree op in een kom en roer er de verkruimelde amarettokoekjes, de en 3 eetlepels doorheen.
- Schenk wat karamel in 8 kleine bolle vormpjes, vul de vormpjes met de créme, druk de créme stevig aan, strijk hem glad en plaats de vormpjes in de koelkast.
- De chocoladecoupes:
- Klop in een kom de zachte , de , de , de , het (niet stijf geklopt), de en een snufje tot een romig beslag.
- Neem er 1 eetlepel van en schenk die in een cirkelvorm op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Plaats het bakblik ongeveer 5 minuten in een oven van 200 graden C., haal het vervolgens uit de oven.
- Schep de nog zachte chocoladecirkel op met behulp van een spatel en modelleer hem om een geschulpte vorm:
- de chocolade zal hard worden en afkoelen in een coupevorm.
- Bereid op deze manier 8 coupes.
- Vul ze met bollen pompoencréme, die u uit de vormpjes hebt gehaald en serveer meteen, eventueel gegarneerd met verkruimelde amarettokoekjes.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 315 kcal | 15% | 2520 kcal |
Vetten | 31 g. | 44% | 248 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 88 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |