Milky Way bavarois

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Puddingvorm

Bereidingswijze

  1. Week de gelantine in koud water en knijp uit.
  2. Los op in de hete .
    Snijd de Milky Ways in stukjes en zet die met de hete in een waterbad om te smelten.
  3. Roer het geheel mooi glad.
    Klop de eierdooiers met 1/3 van de luchtig, doe ze bij het chocolademengsel en laat dat afkoelen.
    Klop de met 1/3 van de bijna stijf; zet dat zolang in de koelkast.
    Klop de eiwitten in een absoluut schone kom en met een schone garde stijf.
  4. Voeg er geleidelijk de rest van de bij.
    Doe 2/3 van de in een grote kom en meng er luchtig het eiwit door.
  5. Schep hierdoor voorzichtig het afgekoelde en iets geleiachtige cocolademengsel:
  6. klop niet meer.
    Spoel kleine of één grote puddingvorm met water om en vul dit met het puddingmengsel zodra dat iets dik wordt.

    Tip:
    Eventueel garneren met slagroom en Mily Way vlokken, die je krijgt door een in het vriesvak afgekoelde Milky Way te raspen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Milky Way bavarois heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Voor hoeveel personen is dit recept? Gr.nellie
Nellie 1 maart 2017

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brioche
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
406 kcal
20%3248 kcal
Vetten
36 g.
51%288 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Milky Way bavarois