Meringues met citroenroom

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden C.
  2. Klop in een schone, vetvrije kom met een mixer de stijf.
  3. Voeg beetje bij beetje de toe en blijf kloppen tot een taaie, glanzende massa met zachte witte pieken ontstaat.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Maak met een lepel 8 bergjes eiwitschuim van 8 centimeter doorsnee.
  6. Bak de meringues 1 uur in de oven met de deur op een kier (steek er een pollepel tussen).
  7. Schakel de oven uit, maar laat de meringues er nog 1 uur in staan om knapperig te worden.
  8. Klop in een kom de bijna stijf.
  9. Roer in een kommetje de lemon curd met een vork los.
  10. Roer de lemon curd door de .
  11. Verwarm in een pannetje op laag vuur het sinaasappelsap met de en laat het kort inkoken.
  12. Voeg de toe en kook ze 8 minuten zachtjes mee, tot de bessen open springen.
  13. Schep op de platte kant van 4 meringues een flinke dot citroenroom en leg de andere 4 meringues erop.
  14. Leg de gevulde meringues op hun zij op de bordjes.
  15. Schep er de cranberrysaus en een beetje cranberrysap naast.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • poedersuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
133 kcal
6%532 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Meringues met citroenroom