Mangosorbet

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Blender
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de boven een kom om het op te vangen.
  2. Snijd het vruchtvlees van de pitten en doe het in een keukenmachine of blender.
  3. Doe het van de , het citroensap en het erbij en draai alles tot een dikke puree.
  4. Wrijf de puree boven een kom door een nylonzeef.
    Verwarm in een pan met dikke bodem het met de en roer tot de is opgelost.
  5. Breng het aan de kook en laat het zonder roeren 2 minuten doorkoken, haal de pan van het vuur en laat de siroop wat afkoelen.
    Giet de siroop bij de mangopuree en roer hem goed door.
  6. Laat het mengsel wat afkoelen en zet de puree 2 uur in de koelkast tot deze door en door koud wordt.
    Schep het mengsel in de ijsmachine en volg de gebruiksaanwijzing, of schep het mengsel in een diepvriesbakje en zet dit onafgedekt in de diepvries tot het net een beetje bevroren is.
  7. Schep het in een kom en roer het los met een vork of breek de ijskristallen in een keukenmachine.
  8. Zet het ijs 3-4 uur terug in de diepvries tot het hard is.
  9. Sluit de bak tot gebruik af met een deksel.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Mangosorbet

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Mangosorbet
VariatieAantalGang
Mangosorbet1Nagerechten
Mangosorbet met rivella1Cocktails zonder alcohol

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
88 kcal
4%528 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
16 g.
18%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mangosorbet