Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Macarons met frambozen recept
Macarons met frambozen recept

Macarons met frambozen


Ingrediënten


8

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 150°C. Klop in een vetvrije kom de eiwitten tot pieken. Giet dan scheut voor scheut de suiker erbij. Zeef de poedersuiker erboven en klop goed door. Roer het amandelmeel en het bakpoeder erdoor. Schep door elkaar tot een glad beslag en kleur dit eventueel. Vul een spuitzak met het mengsel en spuit vervolgens bolletjes beslag van 2 cm Ø met tussenruimte op een ingevette bakplaat. Strijk eventuele puntjes glad met een natgemaakte vinger. Laat de macarons 1 uur in de keuken staan, zodat ze een mooi ‘huidje’ krijgen. Bak de macarons 20 minuten in de oven*. De macarons zijn goed als de bovenkant stevig aanvoelt, maar van binnen nog zacht zijn. Laat ze na het bakken een paar uur staan. Bereiden: Klop voor de vulling de mascarpone los met de slagroom. Schep de helft van de frambozen erdoor en roer tot een romige vulling. Schep een ruime lepel op een macaron-helft, leg 5 of 6 frambozen rondom en dek af met een macaron. *tijdens het bakken ontstaat het voor macarons typische kraagje aan de onderkant

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit macarons met frambozen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Macarons met frambozen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 5.6 / 10 in 5 recensies

  • Er staat ook dat dit recept voor 4 porties is. Dus het is logisch dat je het moet delen door 4. Als je dat niet doet heb je dus het beslag voor 4 porties... Beetje vreemd maar goed. Let daar op!
    Janaika gaf dit recept op 26 juni 2013 1 uit 5 sterren
  • Het bakken is veel te lang! Het moet 12 minuten zijn. En je recept klopt ook niet. Niet gebruiken dit recept!
    Emmie gaf dit recept op 28 april 2012 2 uit 5 sterren
  • Het beslag was prima, goed stevig. De macarons zijn alleen heel klein gebleven! De volgende keer doe ik er zeker meer bakpoeder is. Het is inderdaad heel veel beslag. Ik had 3 platen van 90 cm vol lig... Lees reactie
    Jessy gaf dit recept op 13 maart 2012 5 uit 5 sterren
  • Dit is voor heel veel macarons, heel groot recept.
    Ben gaf dit recept op 6 maart 2012 5 uit 5 sterren
  • Na het kloppen van de eiwitten, de rest er gewoon doorroeren. NIET meer kloppen dus. Anders krijg je een snotterige drab, zoals bij ons...
    Bakmiep gaf dit recept op 5 november 2011 1 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven