Kokosijs met spekkoek en passievrucht

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Week de gelantine 5 minuten in koud water.
  2. Schenk voorzichtig het heldere vocht dat bovenop drijft uit de blikjes in een pannetje.
  3. Breng dit aan de kook en neem de pan van het vuur.
  4. Roer er 100 gram bij,zodat het oplost.
  5. Knijp de gelantine blaadjes uit en roer ze ook bij het kokosvocht.
  6. Laat het mengsel afkoelen.
  7. Breng in een tweede pan water aan de kook, zet een kom op deze pan en klop het met de rest van de met de mixer in 10 minuten glanzend wit en piekerig.
  8. Roer de rest van de blikken en de geraspte bij het gelantinemengsel, roer de helft van het eiwitschuim erbij en spatel de rest er luchtig door.
  9. Schenk het mengsel in een platte bak en zet de bak in de vriezer.
  10. Schep het mengsel elk half uur in een kom en klop het los.
  11. Schep het ijs na 4 uur (en 7 keer loskloppen) in een bewaarbak en bewaar het tot gebruik in de vriezer.
  12. Neem het kokosijs 1/2 uur van tevoren uit de vriezer.
  13. Halveer de .
  14. Snijd van de spekkoek per persoon 2 plakken af.
  15. Leg ze op borden met tussen de spekkoek 2 kleinebolletjes kokosijs.
  16. Lepel over elke portie de inhoud van een halve passievrucht.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
238 kcal
11%952 kcal
Vetten
10 g.
14%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
37 g.
41%148 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kokosijs met spekkoek en passievrucht