Gateau chaud (warm lopend chocolade taartje)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe de , heel , eidooier in een bekken
    klop dit geheel au bain marie op tot het luchtig en stijf is
    Smelt de chocolade en samen en vermeng dit met het eimengsel.
    Spatel vervolgens de er doorheen.
    de kopjes in.
    Vul de kopjes tot 2/3.
    Dit kun je in de koelkast bewaren tot wanneer nodig.
    Haal voor gebruik de kopjes uit de koelkast en laat dit op temperatuur komen.
    Verwarm de oven voor op 195 graden celsius.
    Bak het geheel af in 10-12 minuten op 195 graden celsius middenin de oven.
    Stort na het bakken de taartjes direct voorzichtig op een bordje.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei en eidooiers
  • roomboter, pure chocolade, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Gateau chaud (warm lopend chocolade taartje) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies
RESET

Bij mij kwamen ze niet goed uit de kopjes, wat doe ik verkeerd? de smaak was wel goed. Zou ik ze ook kunnen maken in papieren vormpjes?
sanshen 8 december 2013
Het is de lekkerste cake die ik ooit gemaakt heb!
18 februari 2012
Lekkere warme cake van buiten en de binnenkant mooi vloeibaare chocolade dit in combinatie met het vanilleijs mmm... overheerlijk!
kokopdehoek 11 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
718 kcal
35%4308 kcal
Vetten
50 g.
72%300 g.
Waarvan verzadigd
8 g.
42%48 g.
Waarvan onverzadigd
4 g.
15%24 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
31%6 g.
Koolhydraten
30 g.
11%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
16%90 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
6 mg.
0%36 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gateau chaud (warm lopend chocolade taartje)