Ingrediënten

+ -
print

Kaneelijs:

Flensjes:

Compote:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Spuitzak
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Kaneelijs:
    Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine op
    tot een luchtige, witte massa.
    Breng de melk met de room en het kaneel aan de kook.
    Laat even afkoelen en meng dit (in het begin beetje bij
    beetje) door de eierdooier/suiker massa.
  2. Verwarm dit tot de
    massa dik wordt, let wel op schiften.
  3. Laat afkoelen en draai
    er in de sorbetiere een stevig ijs van.
    Doe het ijs in een kom en zet het in de vriezer.

    Flensjes:
    Doe de gezeefde bloem in een kom, voeg het zout toe en
    maak in het midden een kuiltje.
  4. Roer het erdoor en voeg
    de toe.
  5. Klop er beetje bij beetje de door tot een
    beslag ter dikte van yoghurt.
  6. Smelt de en voeg dit toe
    aan het beslag.
  7. Laat het beslag een uur rusten en klop het
    daarna weer op.
    In een pan 12 dunne flensjes bakken, warm houden tot
    serveren.

    Stoofperencompote:
    Schil de peren en snij ze in achten.
    Breng het water aan de kook met de rietsuiker,
    kaneelstokje, de doorgesneden vanille peul en de kruiden,
    ruim onder.
    Kook de peren in circa 30 minuten gaar, haal ze uit de pan en
    houd warm.
  8. De rest van de vloeistof in laten koken tot een
    vloeibare siroop.
  9. Af laten koelen tot hand warm, overgieten
    in een spuitzak.

    Vouw het flensje in vieren, schep in het hoorntje (til één
    hoekje van het flensje op) de perencompote; schep voor
    het flensje 2 quenelles met en strooi over het
    geheel poedersuiker.
  10. Spuit met een dun straatje wat stroop
    over het gehele dessert.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, suiker, geleisuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, room, melk, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, room, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
222 kcal
11%2664 kcal
Vetten
2 g.
3%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
24 g.
26%288 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Flensje met stoofperencompote, kaneelijs en een stroopje