Engelse Plumpudding

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pannen
  • Zeef
  • Bakfolie
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Was de en de zorgvuldig.
  2. Rasp van de en de het gekleurde deel van de schil.
  3. Hak de gedroogde , de oranjesnippers en de in stukjes.
  4. Maal de fijn.
  5. Was en droog de en .
  6. Verkruimel het brood en vermeng met bovenstaande.
  7. Pers de en de uit, klop de (op kamertemperatuur!) met de bruine tot een crème.
  8. Klop er één voor één de door.
  9. Klop er 1,5 deciliter -citroensap door.
  10. Zeef er het zelfrijzend samen met het , , , en het door.
  11. Rasp er 1 boven en meng er het vruchten-broodmengsel door.
  12. Roer er de cognac door.
  13. Dek de kom af met bakfolie en zet dit beslag 2 dagen op een koele plaats.
  14. Vet 2 tulbandvormen van 1,5 liter met .
  15. Verdeel het beslag erover.
  16. De vormen mogen niet meer dan voor 2/3 gevuld zijn.
  17. Dek de vormen zorgvuldig af met bakfolie.
  18. Zet de vormen in 2 grote pannen.
  19. Giet zoveel kokend water in de pannen tot 2/3 van de vormen onder water staan.
  20. Kook de puddingen in ca. 6 uur gaar.
  21. Houd het water net aan de kook en vul regelmatig bij.
  22. Haal de puddingen uit het water en laat ze in de vormen afkoelen.
  23. Verpak ze nog in de vormen in de folie.
  24. Zet ze tot gebruik evt.
  25. enkele weken in de koelkast.
  26. Verwarm voor het serveren de puddingen ca. 2 uur in zacht kokend water.
  27. Stort de puddingen, verwarm de in een soep-opscheplepel.
  28. Steek dit aan (niet onder de afzuigkap!) en giet het brandend over de plumpuddingen.
  29. Serveer al brandend.
  30. Geef er vanillesaus bij.
25
25
25

Variaties op Engelse Plumpudding

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Engelse Plumpudding
VariatieAantalGang
Engelse plumpudding1Kerst

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood en bakmeel
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
  • wit brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • wit brood en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wit brood kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1584 kcal
79%6336 kcal
Vetten
101 g.
144%404 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
222 g.
85%888 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Engelse Plumpudding