Crème brûleé met kersen en rum

Ingrediënten

+ -
print

Materialen:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Brander
  • Oven
  • Zeef
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 140 graden.
    Breng in een steelpan de tegen de kook.
  2. Klop ondertussen de met de .
  3. Neem de van het vuur en schenk al kloppend bij de .
  4. Voeg de toe.
    Zet de schaaltjes in een lage ovenschaal en verdeel de erover.
    Schenk het ei-roommengsel door een zeef bij de .
  5. Vul de ovenschaal met warm water (niet kokend)tot maximaal halverwege de schaaltjes.
  6. Dek de schaal losjes af met een vel alauminiumfolie
    Bak de kersencrèmes 50-55minuten in de oven.
    Neem de schaaltjes uit het waterbad en laat ze afkoelen.
    Laat ze minstens 2 uur in de koelkast goed afkoelen.
    Bestrooi de schaaltjes met een laagje .
  7. Brand de met de brander tot een lichtbruin karamellaagje.
  8. Serveer direct.

    Je kunt ook op lichte siroop gebruiken, maar dan wel uit laten lekken.
25
25
25

Variaties op Crème brûleé met kersen en rum

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Crème brûleé met kersen en rum
VariatieAantalGang
Crème brûlée met kersen en rum1Kerst

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en rum
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
554 kcal
27%3324 kcal
Vetten
42 g.
60%252 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
13 g.
14%78 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Crème brûleé met kersen en rum