Caramelcreme

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  1. Schenk de in een steelpan.
  2. Snijd het vanillestokjein de lengte in, schraap de zwarte korrels eruit en voeg ze met het stokje toe aan de .
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  4. Verwarm de met de vamille.
  5. Laat de 20 minuten tegen de kook aan trekken.
  6. Klop de , en 2 eetlepels los in een kom.
  7. Schep de over gebleven in een pannetje met dikke bodem.
  8. Verhit de op laag vuur en laat het karameliseren.
  9. Plaats de bodem van de pan in een bak koud water om het verhittingsproces te stoppen.
  10. Verdeel de karamel over 4 kleine vuurvaste bakjes.
  11. Haal het uit de .
  12. Schenk al roerend bij kleine beetjes de warme bij het eimengsel.
  13. Vul de bakjes met het ei-melkmengsel.
  14. Zet de bakjes in een vuurvaste schaal die met heet water is gevuld.
  15. De bakjes moeten 3/4 in het water staan.
  16. Bak de crem in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
  17. Haal de bakjes uit de schaal en laat ze afkoelen.
  18. Keer de bakjes op een dessertbordje om.
25
25
25

Variaties op Caramelcreme

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Caramelcreme
VariatieAantalGang
Caramelcréme1Speciale gelegenheden

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren en eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
152 kcal
7%608 kcal
Vetten
3 g.
4%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
18 g.
20%72 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Caramelcreme