Poffertjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Maak een gistdeeg van de , lauwe , en en roer er ook de door.
  2. Het deeg circa 1 uur laten rijzen.
  3. Wat gesmolten in elk kuiltje van de hete poffertjespan gieten.
  4. De kuiltjes voor de helft met deeg vullen en de poffertjes op een flink vuur aan weerszijden vlug lichtbruin bakken.
  5. Warm op een schotel of op eenpersoonsbordjes opstapelen.
  6. In het midden van de stapel (of van de apparte porties) een klontje leggen en de poffetjes dik bestrooien met .
25
25
25

Variaties op Poffertjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Poffertjes
VariatieAantalGang
Martabak Mini (poffertjes met kaas en hagelslag)1Hapjes
Gamba’s met Parmezaanse poffertjes, basilicumolie en tomatencompote1Vis en schaaldieren
Kaaspoffertjes met kruidenboter1Lunchgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en stroop
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in stroop en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Poffertjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies
RESET

Eindelijk een poffertjes pan en met dit recept bakten we heerlijke poffertjes
lexie 21 augustus 2017
Ze zijn lekker maar als je ze te lang laat afkoelen drogen ze uit.
16 maart 2013
Mmmm, Dit is een keigoeie recept. Wie dit ziet, moet het zeker eens uitproberen. Het is echt fantastisch!
Annelies 26 december 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
270 kcal
13%1080 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
50 g.
19%200 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Poffertjes