Havermout koekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Magnetron
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Roer de met de en de stroop/honing in een steelpannetje tot een glad mengsel op laag vuur.
  2. Haal het van het vuur en doe nu de erbij, beetje roeren en dan in het bakblik.
  3. Strijk het glad en zet het vervolgens op 150 graden C 40 minuten in de magnetron of oven.
  4. Als je het eruit haalt, zal het midden nog een beetje zacht zijn.
  5. Dit wordt vanzelf hard bij het afkoelen.
  6. Als het nog niet helemaal hard is, snijd je het in vierkante stukjes of anders zoals jij het wilt.
  7. Laat ze nu verder hard worden.
  8. Tip:
  9. Eet de koeken wanneer je te laat bent voor het ontbijt of gewoon als snack.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in havermout
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Havermout koekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijke koekjes, dit is het recept zoals mijn oma mij de koekjes heeft leren maken. Ik doe er zelf meer honing in, dan blijven zo was smeuiger.
quidame 10 januari 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
438 kcal
21%1752 kcal
Vetten
39 g.
56%156 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
36 g.
14%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
18 g.
20%72 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Havermout koekjes