Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde koeken recept
Gevulde koeken recept

Gevulde koeken


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


De bloem, boter, basterdsuiker, het zout en het eiwit in een kom doen. De boter in kleine stukjes snijden en de massa met koele handen tot een gelijkmatige bal kneden. Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht tot een plak van ongeveer 1/3 cm dik rollen. Hieruit 18 plakken van 10 cm middellijn steken. Meng de spijs met een half ei en citroenrasp door te prakken met een vork. Verdeel de spijs over 9 plakken deeg en laat de randen onbedekt. Hierover de andere 9 plakken leggen en goed dicht drukken. Leg in het midden van iedere koek een amandel Het eigeel loskloppen en hiermee de koeken bestrijken. Zet het bakblik in het midden van de oven 175 graden C en bak ze gaar en lichtbruin in ongeveer 30 minuten.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gevulde koeken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven