Boterkoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 240 graden C.
  2. Zeef de , de suiker en het in een kom.
  3. Doe er de blokjes gesneden koude boter bij en kneed snel tot samenhangend deeg.
  4. Vorm een afgeplatte bal en leg die in een vorm van ca. 24 cm.
  5. Druk het deeg aan met vochtig gemaakte handen in de vorm en druk de bovenkant glad.
  6. Trek met de tanden van een vork een streepjespatroon in de bovenkant van de koek en bestrijk de koek daarna dun met voor een glanzende bovenkant.
  7. Bak de koek in ca.15 minuten bruin en gaar.
  8. Laat de koek in de vorm afkoelen en snijd hem voor het serveren in punten of blokken.
25
25
25

Variaties op Boterkoek

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Boterkoek
VariatieAantalGang
Boterkoek15Taart en gebak
Appel-boterkoek4Taart en gebak
Boterkoekjes3Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • koffiemelk kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • koffiemelk kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in koffiemelk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Boterkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 4 / 10 in 2 recensies
RESET

Lieske: waarom heb je de boterkoek dan niet eerder uit de oven gehaald? Hij was duidelijk gaar, einde baktijd of niet. Bij 240 gr. is 8 tot 10 minuten meer dan genoeg. Btw : 240 graden is veel ... Lees reactie
Marco 19 oktober 2013
De oven was met 240 graden veelste heet, waardoor mijn huis vol met rook stond en de boterkoek zwart met 15 minuten. Dat was een zeer slecht idee.
Lieske 29 maart 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
134 kcal
6%1608 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
30 g.
11%360 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boterkoek