-
Hallo Lydi van Rooijen, ik las net in een oud receptenboek dat je het sap na uitlekken nog eens extra door een dubbelgevouwen dun kaasdoek moet zeven en dat er dan geen kristalvorming ontstaat. Heb het nog niet zelf geprobeerd. Ga dat een dezer dagen doen. Ik ben benieuwd.
Marion de Smet gaf dit recept 4/5 sterren
-
Kook 2 schijfjes citroen samen met de druiven, op die manier zal uw suiker niet kristalliseren.
Marc gaf dit recept 5/5 sterren
-
Op de reactie van Lydivan Rooijen,
Als je de agar agar erbij doet moet je zeer goed doorroeren, de kristallen komen erin omdat je het geheel niet goed en stevig genoeg door hebt geroerd!
Tom gaf dit recept 5/5 sterren
-
In plaats van geleisuiker kun je agar-agar gebruiken. Dit is een natuurlijk, smaakloos verdikkingsmiddel. Te koop in toko's en natuurvoedingswinkels. Ik hoorde pas gisteren van dit product maar het schijn goed te gebruiken te zijn bij het maken van o.a. gelei en jam. Ik heb het net gekocht en ga het vandaag of morgen uitproberen.
Nelleke gaf dit recept 5/5 sterren
-
Zo doe ik het al 2 jaar, Heerlijk ... maar er komen scherpe kristallen(wijnsteenzuur) in de gelei en dat is zeer onprettig. Ik lees er nergens iets over. Weet iemand hoe ik dit kan voorkomen?
Lydivan Rooijen gaf dit recept 5/5 sterren