Zuurkool ovenschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Zeef
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
    Maak eerst een compote van de cranberry’s.
    Breng aan de kook, doe de en de erbij en laat ongeveer 8 minuten koken.
  2. Doe de compote dan in een schaal en laat goed afkoelen.
    Snijd de in plakken en stoom in 20 minuten gaar.
    Doe de , en boter in een schaal en maak hier een smeuïge puree van.
    Voeg en naar smaak toe.
    Snijd de fijn en bak ze glazig, voeg dan de spekblokjes toe en bak even mee.
  3. Doe dan het erbij en bak even mee.

    Breng goed op smaak met en .
    Laat goed uitlekken in een zeef of vergiet.
    Vet een ovenschaal in met een beetje .
    Bekleed hem met een dun laagje aardappelpuree.
  4. Doe bovenop het , spekjes, mengsel.
    Doe nu de er boven op en dan de cranberry compote.
    Doe hierboven op de resterende aardappelpuree.
    Laat 25 minuten bakken tot de bovenlaag mooi krokant bruin is en hij gaar is.
25
25
25

Variaties op Zuurkool ovenschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zuurkool ovenschotel
VariatieAantalGang
Zuurkool ovenschotel2Ovenschotels
Chorizo zuurkool ovenschotel1Ovenschotels
Zuurkool ovenschotel met kerrie en ui1Hoofdgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Zuurkool ovenschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Bataat is een zoete aardappel; lijkt veel op onze "roseval" aardappelen.
jaccor 2 november 2014
Wat is bataat????
jennypiet 1 november 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1120 kcal
56%4480 kcal
Vetten
60 g.
86%240 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%4 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
2%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
4%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
75 g.
83%300 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuurkool ovenschotel