Wilde haas met cranberryjam en stoofpeertjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snijd deze in blokjes.
    Maak de schoon en snijd deze in blokjes.
    Hak de zeer fijn.
    Verdeel de hazen in rug (goed ontvliezen), de schouders en bouten (of vraag uw poelier dit te doen).
    Snijd het vlees van de bouten en schouders en snijd het in blokjes.
    Bestrooi de blokjes met en .
    Haal ze licht door de en bak zo snel bruin.
    Uit de pan nemen.
    , selderij en kruiden in dezelfde pan aanfruiten.
    Afblussen met rode en bouillon, het vlees er weer bij en het geheel rustig gaar laten worden.
    Braad de hazenruggen mooi bruin in de .
    Zet ze vervolgens ongeveer 6 minuten in een oven van 180°C.
    Vlak voor gebruik de ruggen nog eens 4 minuten in dezelfde oven zetten.
    Neem het vlees van de ruggen en snijd het overlangs in langwerpige dunne plakken.
    Je kunt ook beginnen met de filets van de rug te snijden en deze als biefstukjes, om en om in de pan, te bakken.
    Daarna even laten bijkomen in aluminiumfolie en dan pas aansnijden.
    Haal pitten uit en steeltjes van de stoofperen en snijd ze aan partjes.
    Meng ze met de cranberryjam en maak het mengsel warm.
    Kook de pasta beetgaar en doe er de gehakte door.
    Schep op voorverwarmde borden een langwerpig gevormd bergje pasta.
    Schep er aan de ene kant hazenpeper naast en aan de andere kant de peertjes met cranberry.
    Leg bovenop het geheel de plakken hazenfilet in een verspringend patroon.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tagliatelle en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
374 kcal
18%1496 kcal
Vetten
31 g.
44%124 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
50 g.
19%200 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Wilde haas met cranberryjam en stoofpeertjes