Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadslee
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden C.
  2. Hak de fijn.
  3. Wrijf de bouten in met en .
  4. Verhit iets in een braadslee en bak de bouten rondom bruin en laat ze in het midden van de oven in 30 minuten gaar stoven.
  5. Pel de uien en snijd ze fijn.
  6. Snijd de en fijn.
  7. Spoel de en dep het droog.
  8. Voeg de uien met , , , en laurierblad toe aan de bouten en bak het mee.
  9. Schenk de rode erbij als de groenten bruin zijn.
  10. Leg een deksel erop en braad het nog eens 60 minuten.
  11. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  12. Kook het braadvocht los met de en bind de saus met .
  13. Zeef de saus en breng hem op smaak met sherry.
  14. Bestrijk het vlees met en glaceer het 5 minuten in de hete oven.
    Verwarm de op een zacht vuur en voeg al roerend de en de met sherry op smaak gemaakte saus toe aan de (Niet laten koken).
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Hertenbout met cranberrysaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Vreemd recept: in de oven en dan na een half uur een deksel er op!
Willem 24 december 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
172 kcal
8%1032 kcal
Vetten
3 g.
5%18 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
22 g.
8%132 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hertenbout met cranberrysaus