Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hertenbiefstuk met morieljes recept
Hertenbiefstuk met morieljes recept

Hertenbiefstuk met morieljes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de sjalotjes schoon en hak deze fijn.
De knoflook niet schillen en overlangs insnijden.
De hertenbiefstuk inwrijven met olijfolie en dichtschroeien in een gloeiend hete pan zonder verdere toevoeging van olie.
Vlees uit de pan halen.
Warmtebron minderen en in de pan de rest van de olijfolie, de knoflook, de sjalotten en de morieljes bakken. Niet te hard, totdat de sjalotten glazig worden.
Ma´zena oplossen in melk.
Het vleesvocht van de biefstukjes die we aan de kant hebben gelegd, de port en de melk met ma´zena toevoegen aan de sjalotten.
Voorzichtig al roerend in laten dikken.
Knoflook en schil uit de saus vissen.
De biefstukjes even opwarmen door ze terug te leggen in de saus (1.5 minuten).
Serveren.

Serveersuggesties

Tip: De saus wordt nog lekkerder door toevoeging van een zgn. "picada", een fantastische Catalaanse sausbasis met noten, saffraan, zout en peper die in een vijzel wordt gemaakt . In de originele picada worden croutons gebruikt. Wij raden aan in dit geval die te vervangen met droge koekjes (kaakjes) om het geheel iets zoeter te maken. Hier even het originele recept: ôPICADAö Benodigdheden: 4 croutons 6 tenen knoflook 100 gram noten (amandelen, walnoten, hazelnoten) zwarte peper grof zeezout naar smaak 1 gedroogd lombok Bereiding: Alle ingrediŰnten in een vijzel fijnstampen tot een egale bruine massa is ontstaan. Dit halverwege de kooktijd toevoegen aan de saus.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit hertenbiefstuk met morieljes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven