Vleeschotel variant

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Pel de en snijd ze grof.
  2. Was de , schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes.
  3. Bak de bacon in een droge pan knapperig en haal uit de pan.



    Dep de droog en bak ze in het bakvet aan beide kanten kort aan.
  4. Bestrooi met en , neem ze uit de pan en leg ze in een ovenvaste schaal met deksel.



    Verhit de in het bakvet.
  5. Roerbak de en het en breng op smaak met en .
  6. Neem uit de pan en verdeel ze met de bacon over de .



    Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  7. Breng de inclusief saus in het hete bakvet aan de kook en maak de wat kleiner.
  8. Breng de saus op smaak met en en laat het geheel 5 minuten inkoken op laag vuur.
  9. Giet de saus over het vlees en strooi de geraspte erover



    Giet de erover en dek de schaal af.



    Smoor de ovenschotel ca 1 en 30 minuten in de oven.
  10. Neem na 1 uur het deksel van de pan en bak verder tot het korstje goudbruin is.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en slagroom
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in ontbijtspek en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Vleeschotel variant heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ziet er lekker uit! Maar heb wel een vraagje, worden ribkarbonade's niet gortdroog?? ik zou zelf voor schouderkarbonade kiezen. Daarmee ga ik het gerecht zeker snel maken. Groetjes Helen
Helen 22 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
587 kcal
29%3522 kcal
Vetten
47 g.
67%282 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%18 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vleeschotel variant