Vlaamse runderstoof

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd de helft van de in dunne ringetjes, snijd de rest in stukken van 3 cm.
  3. Bestrooi het Vlees met peper en braad het in een braadpan rondom in de .
  4. Bak de preiringen en de knoflook 1 minuut mee.
  5. Voeg de wortel, , , en 100 mililiter kokend water toe.
  6. Breng het vocht aan de kook.
  7. Zet het vuur laag en Laat het geheel afgedekt (op een vlamverdeler) ongeveer 2 uur en 30 minuten sudderen, of tot vlees gaar is.
  8. Schep het zo nu en dan om en voeg, indien nodig, wat water toe.
  9. Bestrijk het brood met en leg het bij het vlees in de pan.
  10. Voeg de stukken toe.
  11. Laat het geheel nog 20 minuten sudderen tot de beetgaar is; schep het zo nu en dan om en zorg dat het brood goed met het vocht mengt.
  12. Breng het op smaak met royaal zout en peper.
  13. Lekker met gekookte aardappels.
25
25
25

Variaties op Vlaamse runderstoof

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Vlaamse runderstoof
VariatieAantalGang
Vlaamse runderstoof met bokbier1Stoofschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bier en witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier en mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
667 kcal
33%2668 kcal
Vetten
39 g.
55%156 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vlaamse runderstoof