Varkenshaas gevuld met kruidenkaas en spekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Koekenpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Hak de fijn in de keukenmachine en bak ze uit in een koekenpan.
  3. Als ze mooi goudbruin zijn, in een zeefje uit laten lekken.
  4. Laat de spekjes wat afkoelen.
  5. Snijd ondertussen het varkenshaasje in het midden over de lengte door maar niet helemaal.
  6. Vouw de varkenshaas open en leg er een stuk plastic folie overheen.
  7. Sla de varkenshaas plat met een steelpannetje of een hakbijl tot je een mooie plak varkenshaas hebt.
  8. Doe de in de keukenmachine samen met de spekjes en meng dit snel door elkaar.
  9. Smeer de kaas uit over de 4 varkenshaasplakken.
  10. Rol de op en maak ze aan het einde dicht met cocktailprikkertjes.
  11. Smelt de in een koekenpan en laat het bruin kleuren.
  12. Bak de goudbruin aan alle kanten.
  13. Leg ze in een ovenschotel en zet ze tien minuten in de voorverwarmde oven.
  14. Haal ze eruit en laat ze even rusten.
  15. Hierdoor wordt het vlees malser van en blijven de vleessappen goed in het vlees zitten.
  16. Voor het serveren de cocktailprikkertjes verwijderen en nog tien minuten in de oven zetten op 200 graden C.
  17. Snijd het vlees in mooie medaillons en het kan geserveerd worden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Varkenshaas gevuld met kruidenkaas en spekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijk, echt een aanrader. Heb nog een beetje thijm over gedaan.
27 september 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
542 kcal
27%2168 kcal
Vetten
32 g.
45%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Varkenshaas gevuld met kruidenkaas en spekjes