Smoor Djawa (stoofschotel van sukadelappen)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Vlees in reepjes snijden.
    Sjalotje en knoflook snipperen en in de 3 minuten fruiten.
    Voeg de , , , sambal en toe en fruit zachtjes een paar minuutjes door.
    Vlees er goed door scheppen en nog een minuutje fruiten.
    Voeg dan toe de ketjap, , laurier, , en toe en voeg water toe tot het vlees net onder staat.
    Roer goed door en laat 3-4 uur zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is en de saus wat ingedikt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie, sambal oelek, bouillonpoeder
  • sambal oelek en bouillonpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • olie en bouillonpoeder kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Smoor Djawa (stoofschotel van sukadelappen) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Wij doen het zout en peper toevoegen na het stoven. M.v.g. Jacko
jaccor 18 december 2013
Ik ben het recept aan het maken, lijkt me heel lekker en weer eens wat anders. Vraagje: Je vermeldt niet wanneer je peper en zout erbij doet? Tijdens het stoven toevoegen of pas erna? Ik heb het erbij... Lees reactie
Muriel 30 november 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
407 kcal
20%1628 kcal
Vetten
22 g.
32%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Smoor Djawa (stoofschotel van sukadelappen)