Sapi curry madras (pittige curry van rundvlees)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Wok
  • Koekenpan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snij deze in ringen.
    Maak de knoflook schoon een rasp deze fijn.
    Maak de rawits schoon en snij deze in kleine stukjes.
    Maak het vlees schoon van vliezen en snij het in blokjes.
    Maak de schoon en snij deze in ragfijne halve maantjes.
    Schil de en rasp deze fijn.
    Rooster zachtjes in een droge koekenpan de , , , fenegriekzaadjes, , , en tot deze licht kleuren.
    Laat de specerijen afkoelen en wrijf deze in een vijzel fijn tot een mooi kruidenmengsel.
    Verhit een wat olie in een wok op een halfhoog vuur.
    Bak de hierin tot deze licht begint te kleuren.
    Voeg dan de , knoflook en rawits toe en bak 30 seconden mee.
    Voeg dan het rundvlees toe en bak het geheel tot het vlees een mooie lichtbruine kleur heeft.
    Voeg tot slot het zelfgemalen specerijenmengsel, , en toe.
    Aan de kook brengen en dan met de deksel erop zachtjes laten 3 tot 5 uur sudderen.
    Schep het geheel regelmatig goed om dit om aanbakken te voorkomen.
    Zorg er voor dat het vlees goed gaar is.
    Maak altijd minstens een dubbele portie en vries de helft in.
    Deze curry wordt alleen maar lekkerder als je hem opwarmt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
892 kcal
44%3568 kcal
Vetten
48 g.
69%192 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sapi curry madras (pittige curry van rundvlees)