Mestreechs zoervleis

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in blokjes en doe er op.
  2. Maak een marinade van de , , , , en .
  3. Voeg het vlees toe en zorg dat het geheel onder staat.
  4. Voeg zonodig nog water en azijn toe in dezelfde verhouding van 1:2.
  5. Laat het vlees op een koele plaats minimaal 24 uur marineren.
  6. Haal het vlees uit de marinade met een schuimspaan en dep het droog.
  7. Smelt de boter in een braadpan en voeg de toe.
  8. Verhit het geheel totdat de boter carameliseert tot sucre brûlée.
  9. Let goed op:
  10. wanneer de donkerbruin is verkleurd, de pan meteen van het vuur halen en het vlees erbij doen anders verbrandt de en kan je opnieuw beginnen.
  11. Braad het vlees 10 min.
  12. aan en voeg dan de marinade toe, geheel of gedeeltelijk, naar gelang je meer of minder saus wilt maken.
  13. Laat het geheel met de deksel op de pan garen op een laag vuurtje.
  14. Afhankelijk van de ouderdom van het gebruikte dier duurt dit 20 min.
  15. tot een uur.
  16. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.
  17. Voeg halverwege de stroop en verkruimelde peperkoek toe.
  18. Laat het vlees niet té gaar worden want dan valt het in vezels uit elkaar.
  19. Tot slot de saus binden met een papje van en en op smaak maken met peper, zout en eventueel nog wat stroop of .
  20. Als je teveel saus hebt gemaakt kun je voor het afbinden nog even de deksel van de pan laten om de saus wat in te dampen.
  21. Serveer hierbij kruimig gekookte aardappelen en zelf gemaakte appelmoes van goudrenetten, en kaneel.
  22. De appelmoes moet nog warm zijn.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
96 kcal
4%576 kcal
Vetten
6 g.
8%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mestreechs zoervleis