Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Köttbullar recept
Köttbullar recept

Köttbullar


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de aardappel en stamp hem tot puree. Snijd de ui in stukjes. Fruit de ui in een klont boter. Kneed in een kom de ui, gehakt, aardappelpuree, paneermeel, peterselie, ei, zout en een scheutje van de slagroom tot een mooie bal. Maak kleine balletjes ter grootte van een bitterbal van het gehaktmengsel. Bak de balletjes in de olie met een klont boter in ongeveer 10 minuten gaar. Haal de balletjes uit het vet en maak met het vet en de bloem een roux. Voeg de rest van de slagroom toe en laat de saus een paar minuten doorkoken. Giet de saus voor het opdienen over de balletjes. In Zweden wordt dit gerecht gegeten met rodebessenjam en nieuwe aardappels in de schil.

Allergenen Informatie

Voor dit köttbullar recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven