Allergie informatie: Kambing santen pedis (gesmoord geitenvlees in kokos sausje)
Terug naar het receptIngrediënten
- 2 kilo geitenvlees
- 150 gram geraspte kokos
- 5 sjalotten
- 1 serehstengel
- 2 theelepels asem
- 2 eetlepels water
- 5 daun djeruk purut
- 5 kardemompitten
- 0,5 theelepel nootmuskaat
- 5 deciliter dunne santen
- 5 deciliter dikke santen
- 2 theelepels zout
- olie
- boemboe:
- 5 tenen knoflook
- 5 rode lomboks
- 5 schijfjes djahe
- 5 centimeter kunyit
- 7 kemirienoten
- 4 theelepels ketumbar
- 2 theelepels djinten
Meer Recepten
- Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes)
Met kip, santen en indonesische kruiden uit Indonesie
4 porties - 2 uur
Bijgerechten - jaccor - Ajam bakar padang (Gegrilde kippenbouten)
Met kippenbout, santen en sereh uit Indonesie
4 porties - 50 minuten
Gevogelte - jaccor - Nutella pizza
Met pizzabodem, chocoladepasta en geraspte kokos uit Italie
1 portie - 30 minuten
Hoofdgerechten - Leon10e - Mango-kokossmoothie
Met mango, kokosmelk en rode peper uit Nederland
2 porties - 10 minuten
Smoothies - bettyvandijk - Saté Pedis Monkfish Dengan Kapur (lekker zuur en pittig visje)
Met zeeduivel filets, limoenen en lomboks uit Indonesie
4 porties - 45 minuten
Vis en schaaldieren - jaccor