Kalfslappen in walnotenroomsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Koekenpan
  • Pan
  • Staafmixer
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Snijd de kalfslappen in blokjes.
  2. Rasp de schil van een schoongeboende en pers het sap uit het vruchtvlees.
  3. Verhit in een braadpan de en bak het vlees rondom aan.
  4. Voeg de knoflook toe samen met de sinaasappelrasp en sinaasappelsap.
  5. Breng dit aan de kook en laat afgedekt op een laag vuurtje 40 minuten zachtjes stoven.
    In de tussentijd rooster je de kort in een droge koekenpan.
  6. Breng de helft van de aan de kook in een steelpan met dikke bodem, samen met de en de .
  7. Zet het vuur laag en zet de pan op een vlamverdeler en laat de saus een half uurtje trekken.
  8. Verbrokkel de andere helft van de .
    Pureer de roomsaus met de staafmixer.
  9. Schenk de saus bij de kalfslappen en laat dit nog eens 10 minuten onafgedekt op een laag vuur zachtjes sudderen.
  10. Breng het op smaak met peper en zout.
  11. Bestrooi het voor het serveren met de en overgebleven .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
318 kcal
15%1272 kcal
Vetten
28 g.
40%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalfslappen in walnotenroomsaus