Kalflapjes met hete bliksem

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. schoonmaken, wassen en in ringen snijden.
  2. pellen en snipperen.
  3. Knoflook pellen en fijn hakken.
  4. Kalfslapjes bestrooien met , en .
  5. In pan 25 g boter verhitten en vlees aan beide kanten bruin bakken.
  6. Vlees uit pan op bord leggen.
  7. In bakvet , en 3/4 deel van knoflook ca. 2 minuten al omscheppend bakken.
  8. Rode toevoegen en ca. 1 minuut laten koken.
  9. Vlees, laurier, en fond toevoegen en aan de kook brengen.
  10. erdoor roeren.
  11. Vlees op laag vuur afgedekt in ca. 2 uur gaar stoven.
  12. Intussen oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3.
  13. schillen, wassen en in weinig water met in ca. 20 minuten gaar koken.
  14. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in blokjes van ca. 1 x 1 cm snijden.
  15. In pan helft van appel met en witte aan de kook brengen en in ca. 15 minuten tot moes koken, regelmatig omscheppen en appels pletten.
  16. Rest van appel toevoegen en in ca. 5 minuten gaar koken.
  17. Bakplaat bekleden met bakpapier en spek erop leggen.
  18. In midden van oven spek in ca. 15 minuten knapperig bakken.
  19. Intussen schoonvegen met keukenpapier.
  20. Onderste stukje van steeltjes snijden en grote paddestoelen in lengte halveren.
  21. fijnknippen.
  22. In pan 15 g boter verhitten en rest van knoflook ca. 30 seconden fruiten.
  23. toevoegen en al omscheppend in ca. 5 minuten gaar bakken.
  24. erdoor scheppen en kort meebakken.
  25. pureren, 15 boter en even zoveel erdoor roeren, zodat mooie gladde puree ontstaat.
  26. Appelmoes grof door puree scheppen.
  27. Vlees uit pan nemen en in plakjes snijden.
  28. Boven kom vleesjus door zeef schenken.
  29. Rest van boter erdoor kloppen.
  30. Op smaak brengen met en .
  31. Hete bliksem over twee borden verdelen.
  32. Vleesplakjes eronder leggen.
  33. op hete bliksem leggen.
  34. Plakjes spek schuin erop leggen.
  35. Enkele eetlepels jus over vlees scheppen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en stroop
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en wijn
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn, stroop, suiker, wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
461 kcal
23%922 kcal
Vetten
14 g.
20%28 g.
Waarvan verzadigd
8 g.
42%16 g.
Waarvan onverzadigd
4 g.
15%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
31%2 g.
Koolhydraten
67 g.
26%134 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
6 mg.
0%12 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalflapjes met hete bliksem