Iraakse Maaltijd

Ingrediënten

+ -
print

Iraakse soep:

Burak (een soort loempia):

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. rul bakken, erbij, kruiden met en .
  2. Iets laten afkoelen.
  3. De groenten (gourgettes, , ) in een pan en met aanbakken.
  4. naar smaak erbij.
  5. puree erbij en even meebakken.
  6. Water toevoegen.
  7. Laten koken.
  8. Van de granen een deeg maken (verhouding = 1 glas Burgul en 2 glazen Gries) is veel werk.
  9. Van deeg kleine lapjes maken en vullen met het .
  10. Deze balletjes in de soep doen.
  11. Alles is klaar als de balletjes boven komen drijven en veerbaar zijn.
  12. Vervanging van het Iraakse deeg kan ook zijn Wonton of loempiavellen.
  13. en bakken en kruiden met en loempiakruiden.
  14. Laten afkoelen.
  15. De groenten bakkken in , iets water toevoegen en kruiden met en loempia kruiden.
  16. Laten sudderen tot aardappels gaar zijn.
  17. Toevoegen en mengsel.
  18. (voor gebruik bewaren in vochtige doek) eetlepel groenten op een lapje .
  19. Oprollen en zijkanten invouwen.
  20. Besmeren met eiwit, zodat de rol dicht blijft.
  21. verhitten en frituren tot een bruine kleur.
  22. In oven kan ook.
  23. Erbij serveren turks brood en chilisaus.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2083 kcal
104%8332 kcal
Vetten
24 g.
34%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Iraakse Maaltijd