Indonesische  gehakballetjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Doe het gehakt in een kom.
    Schil en snipper de en voeg de , , , , en het bij het gehakt.
    Kneed alles goed door elkaar en maak er kleine balletjes van.
    Maak de schoon en snijd deze in dunne reepjes.
    Snijd de ananas in stukjes.
    Bak de gehaktballetjes in de olie rondom bruin en gaar in circa 10 minuten.
    Haal ze uit de pan en schep er zoveel vet uit de pan dat er nog 2 eetlepels overblijven.
  2. Bak in het achtergebleven vet de reepjes gedurende enkele minuten.
    Meng de bouillon, , bruine , en de maïzena door elkaar en giet dit mengsel al roerend in de pan.
    Breng de saus aan de kook en voeg de stukjes ananas toe.
    Laat de gehaktballetjes en de ananas in de saus heet worden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal en vleesbouillon
  • paneermeel, sambal, vleesbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
  • schijven ananas, suiker, ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel en vleesbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel en vleesbouillon
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
  • vleesbouillon kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
97 kcal
4%388 kcal
Vetten
3 g.
4%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Indonesische  gehakballetjes