Groot procureurstuk uit de oven

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Besmeer het grote stuk vlees met en kruid het met peper, zout en of karbonadekruiden.
    Plaats het in een voorverwarmde oven van 200 graden celsius (hetelucht, anders 220 graden celsius) en steek er een vleesthermometer in.
    Laat het vlees gedurende 2 uur braden.
  2. Keer het na 1 uur om.
    Maak een mosterdmengsel naar smaak en besmeer het stuk vlees daar mee na de eerste 2 uur.
  3. Laat het nog een half uur doorbraden op 160 graden celsius.
  4. Keer daarna het stuk vlees om en besmeer het wederom met de -mosterdsaus.
  5. Zet de oven op 200 graden celsius en laat het stuk vlees doorbraden tot de thermometer 85 graden celsius aangeeft.
    Neem het stuk vlees uit de oven, bedek het met alluminiumfolie en laat het nog 15 minuten rusten.
  6. Daarna serveren in plakken.
  7. Aansnijden aan tafel doet het ook altijd leuk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Groot procureurstuk uit de oven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Is een kerntemperatuur niet wat aan de hoge kant? Varkens vlees word bijna altijd tot een kerntemperatuur van 62°C tot 70°C bereid. Bij 70°C is het vlees al aan de gare en droge kant vind ik.
jaccor 26 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
42 kcal
2%504 kcal
Vetten
1 g.
2%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
3%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Groot procureurstuk uit de oven