Gehaktbrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Kook de tot ze middelhard zijn.
  2. Meng het gehakt goed met de kruiden en rol het uit tot een plat geheel.
  3. Leg er de op en rol het nu voorzichtig op.
  4. Pak een cakeblik en leg hier horizontaal en verticaal een paar stroken bakpapier in zodat het gehaktbrood later makkelijk te verwijderen is uit de vorm.
  5. Leg tot op de helft van de bodem tot overhangend op de rand een lapjes .
  6. Zo ook vanaf de andere kant van het bakblik.
  7. Leg nu het gehakt in de vorm en vouw de spek er over heen.
  8. Het word nu een mooi gesloten geheel.
  9. Zet nu het gehakt brood in de oven en bak het in 40 a 50 minuten gaar op 200 graden C.
  10. Er komt genoeg vocht los uit het vlees, deze kun je afgieten halve wege maar je kunt het ook pas afgieten als het brood klaar is.
  11. Dit is lekker bij de spinazie in plakjes gesneden maar met een goede vleesmachine ook als vleeswaren te verwerken voor op brood.
  12. Zowel koud als warm is het heerlijk eten.
25
25
25

Variaties op Gehaktbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gehaktbrood
VariatieAantalGang
Gehaktbrood13Lunchgerechten
Gehaktbroodjes5Broodgerechten
Krokant gehaktbrood2Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
97 kcal
4%388 kcal
Vetten
5 g.
8%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gehaktbrood