Echt wel een goed recept, alleen vleesvocht wegspoelen? Dat kan natuurlijk niet, moet je gewoon weer gebruiken, daar zit zoveel smaak in.
Heb dit recept gebruikt en er onderstaande van gemaakt:
====================================
Bereid de vlees bouillon voor.
Snij het vlees in blokken van ong. 1 cm.
Marineer het vlees met zout, peper, en de paprika poeder. Masseer de marinade in het vlees, en laat hierna even 10 min. rusten.
Snij de ui in schijfjes
Snij de paprika in stukken (ong. 1 cm)
Snij de chilipeper in reepjes
Hak de knoflook fijn
Smelt boter in een pan en bak het vlees aan (ong. 4 min) als de pan goed heet is. Voor 1 kg vlees doe ik het in 2x, zodat de pan niet heel erg afkoelt.
Stop het aangebakken vlees in een kom, bewaar het vocht van het vlees apart.
Doe ongeveer de helft van het bewaarde vleesvocht in een wok of hapjespan, en laat het warm worden.
Doe vervolgens de uien hierin.
Wanneer de ui al het vocht heeft opgenomen, doe dan de rest van de groenten erin (Paprika, chilipeper, knoflook).
Laat dit nog even zo'n 5 minuten zachtjes smoren.
Doe vervolgens de tomatenpuree erbij, en bak dit nog ong. 2 minuten mee (hierdoor komt het zoete vd tomatenpuree wat meer naar boven).
Voeg vervolgens het vlees, de bouillon en de rest van het vleesvocht toe.
Roer alles goed door.
Laat dit nu minstens 3 uur op een laag vuur (evt. met vlamverspreider) zacht sudderen met de deksel op de pan (af en toe even door roeren). Een spatdeksel werkt overigens prima.
Controlleer (na minstens 3 uur sudderen) of het vlees mals genoeg is naar je smaak, anders langer op laten staan (evt. vocht bij voegen als het verdampt is).
Wanneer het vlees mals genoeg is, haal je de deksel van de pan en laat je het evt. overtollige vocht verdampen totdat de saus naar je smaak is ingedikt (evt. het vuur ietsjes hoger zetten zodat het vocht sneller verdampt).
Mark gaf dit recept 3/5 sterren