Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Snijd de lamsschouder carré met ribbe 2,5 cm.
  3. Zout en peper het vlees goed en wrijf het goed in met de kruiden.
  4. Laat het minimaal 2 uur in de koelkast rusten en bak het snel in rondom bruin.
  5. Giet de olie af.
  6. Bak het vlees nog even in (25 gram).
  7. Fruit de ui en ook mee.
  8. Blus vervolgens af met 1½ liter water en laat het vlees 1½ uur sudderen, totdat het zacht is.
  9. Snijd in lengte in vieren en snijdt dan stukken van 4 cm. Snijd de geschilde en carré (ribbe 2,5 cm).
  10. Verwijder zaadlijsten en zaden uit de Spaanse peper.
  11. Bak de groenten kort aan in een koekenpan met en voeg grove toe.
  12. Rooster de ’s boven een vuur en pel de zwartgeblakerde schil.
  13. Snijd ook de ’s in stukjes.
  14. Snipper één lente/bosui en wel tevens een kopje in water.
  15. Kook de wortelen met weinig water en 25 gram boter.
  16. Voeg later de andere groenten toe totdat ze gaar zijn (behalve de bosui).
  17. Maal de fijn en rooster deze door ze even in een koekenpan aan te bakken, zoals pijnboompitten.
  18. Bereiding:
  19. Gaar de bulgurtarwe zoals voorgeschreven, gebruik hiervoor ook wat bouillon van het vlees en de groenten.
  20. Als de couscous gaar is, de groenten en vlees toevoegen, alsmede 1 eetlepel .
  21. Daarna de bosui, en de toevoegen.
  22. Eventueel op smaak maken met wat extra zout.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
194 kcal
9%776 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%8 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%8 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bulgurtarwe met lamsschouder en verse groenten