Bhoona gosht (lamsvlees)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Rasp
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en hak deze fijn.
    Schil de en rasp deze fijn.
    Maak de schoon en pers deze.
    Ontvel de en snijd deze in stukken.
    Snijd overtollig vet van het vlees.
    Spoel het vlees af met koud en snijd het in dobbelsteentjes.
    Laat de stukjes vlees op keukenpapier drogen.
    Verhit de op half vuur, voeg de ui, gember en toe en fruit tot de ui glazig is (± 5 minuten).
    Zet het vuur laag, voeg de , , en toe en verwarm alles al roerend 2-3 minuten.
    Voeg het vlees toe, zet het vuur op half en roerbak 5 minuten.
    Leg het deksel op de pan, zet het vuur op half en laat 15-20 minuten pruttelen tot het vocht is verdampt.
    Schep het geheel goed en vaak om.
    Roerbak het vlees op hoog vuur 2-3 minuten en bak het op half vuur nog 7-8 minuten.
    Schep het geheel goed en vaak om.
    De blokjes vlees zien er vrij droog uit en het vet drijft bovenop.
    Laat een deel van het vet weglopen (er mogen geen specerijen verloren gaan).
    Voeg het en het toe, breng het aan de kook en let een deksel op de pan.
    Laat het vlees 50-60 minuten sudderen tot het gaar is (voeg zo nodig toe).
    Tegen het eind van de kooktijd moet de ingekookte kruidige jus aan de stukjes vlees blijven hangen.
    Voeg de stukjes tomaat en de hele groene toe en roerbak nog 3-4 minuten.
    Voeg al roerend de en de helft van de toe en neem de pan van het vuur.
    Schep de bhoona gosht in een schotel en leg de plakjes tomaat langs de rand.
    Strooi het restant van de gehakte op de plakjes tomaat.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
188 kcal
9%752 kcal
Vetten
16 g.
22%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bhoona gosht (lamsvlees)