Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wadjan

Bereidingswijze

  1. Snijd het in reepjes.
  2. Meng de met het .
  3. Knoflook, en maggiblokje fijnwrijven tot een pasta.
  4. De raspen.
  5. Meng in een kom de boemboe, het asemwater, de en de en marineer hierin het vlees gedurende 2 uren.
  6. Lente-uitjes en fijn snijden, rawits in reepjes snijden.
  7. Ontvel de , verwijder het witte hart en snijd ze in stukjes.
  8. Verhit de in een wadjan en bak het vlees gedurende 10 minuten.
  9. Schep het uit de wadjan.
  10. Verhit opnieuw wat in de wadjan en bak nu de uitjes, de en de rawits gedurende 2 minuten.
  11. Voeg het vlees weer toe, de , de marinade en de ketjap en bak alles nog eens 5 minuten totdat de saus is ingedikt.
  12. Roer tot slot het door de saus.
  13. Opdienen op voorverwarmde borden met noedels en atjar taugé.
  14. Geef er een goed gekoeld glas pils bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Babi asam pedas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik kan me het niet voorstellen dat in Indonesië maggiblokjes worden gebruikt. Deze zijn daar niet te krijgen. Bovendien zitten er in maggiblokjes E toevoegingen die je liever niet gebruikt. In mag... Lees reactie
jaccor 23 juni 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
304 kcal
15%1216 kcal
Vetten
4 g.
5%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
35 g.
13%140 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Babi asam pedas