Allergie informatie: Aardappelpuree met witlof en racks van zuiglam in rode wijn saus
Terug naar het receptIngrediënten
- 8 stuks lamsracks
- rozemarijn
- knoflook
- peper en zout
- boter
- Voor de puree:
- 800 gram geschilde aardappelen
- 200 milliliter room
- 50 gram roomboter
- 50 milliliter olijfolie
- 4 appels, geschild en in blokjes gesneden
- 100 gram spekjes in reepjes
- nootmuskaat
- peper en zout
- 200 gram zeer fijn, in reepjes gesneden groene kool
- Voor de saus:
- 300 milliliter rode wijn
- 760 milliliter lamsfond/vleesfond
- peper en zout
- 4 tenen knoflook
- 4 eetlepels bruine suiker
- 50 gram roomboter
- 100 gram roomboter in blokjes
- Voor de groente:
- 300 gram witlof
- 4 plakjes bladerdeeg
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 40 milliliter balsamico azijn
Meer Recepten
- Komkommerhapje met cervelaatworst
Met komkommer, cervelaatworst en kruidenzout uit Nederland
2 porties - 10 minuten
Hapjes - avdwijngaard - Geniale Gamba Marinade
Met rode currypasta, gemberpoeder en kokosmelk uit Thailand
5 porties - 1 uur en 15 minuten
Sauzen en marinades - s-imon - Tofu met wokgroenten
Met tofu, winterwortel en rijst uit Nederland
2 porties - 20 minuten
Vegetarisch - geertjeweiland - Pilav van kippendijenfilet
Met kippedijenfilet, perziken en paprika uit Nederland
4 porties - 25 minuten
Gevogelte - bettyvandijk - Ratatouille met tomatengelei uit een glaasje
Met aubergine, paprika en courgette uit Nederland
6 porties - 35 minuten
Amuses - bettyvandijk