Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zeeduivel met prei recept
Zeeduivel met prei recept

Zeeduivel met prei


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de Zeeduivelfilets in stukken van ongeveer 5 cm lang. Haal een zestal preibladeren af en houd ze opzij. Er mag gerust wat groen aanblijven ( 3 cm). Snijd het wit van de preien in zeer fijne ringen. Snijd de preibladeren in lange repen van 2 3 cm breed. Wikkel elk stuk staartvis in een preiblad, met het groen zoveel mogelijk zichtbaar. Smelt 1 eetlepel boter in een kookpot en doe er de gesneden prei in. Roer om, kruid met nootmuskaat, peper en zout en bevochtig met 2 deciliter water. Dek af en laat zachtjes gaar stoven ( 10 min.). Haal indien nodig even het deksel van de pan om het vocht uit de prei te laten verdampen. Werk af met 1 eetlepel boter. Smelt intussen 1 eetlepel boter in een brede braadpan en leg er de staartvispakjes in. Kruid met peper en zout, nootmuskaat, tijm en laurier. Besprenkel met citroensap en giet er de witte wijn over. Dek af en laat 10 min. garen. Haal de vis uit de pan en zeef het kookvocht. Giet het kookvocht terug in de pan en laat even inkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Schik de gestoofde prei in boogvorm op de borden en leg enkele pakjes met zeeduivel in de holte. Serveer met natuuraardappelen of Rozevalaardappeltjes.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zeeduivel met prei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven