Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalm en prei in botersaus recept
Zalm en prei in botersaus recept

Zalm en prei in botersaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de wortelen en de ui fijn. Laat dit nu een 25-tal minuten koken in 3 liter water. Voeg er de kruiden bij en ook een beetje peper en zout laat dit nu afkoelen. Doe er nu de zalm bij en laar die een 20-tal minuten sudderen net onder het kookpunt. Snijd nu de prei in fijne rondjes, laat ze enkele minuten koken in gezouten water, giet ze af en bak ze even aan in wat boter. Hak de sjalot fijn, doe ze in een pot op een zacht vuurtje en doe er de wijn en de wijnazijn bij. Laat dit inkoken tot al het vocht bijna verdwenen is. De sjalot moet een zachte puree vormen. Doe nu in een pot au bain-marie een lepel kokend water. Roer er in kleine mootjes 1/3 van de boter bij. Doe er nu ook de puree van sjalot bij en daarna de rest van de boter. Blijf constant roeren en kruid met peper en zout. Giet nu de vis af en leg dit samen met de prei op een warm bord. Overgiet dit nu met de botersaus.

Serveersuggesties

Zorg ervoor dat je vis en je botersaus op hetzelfde moment klaar zijn.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zalm en prei in botersaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven