Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Schil de en snijd hem in kleine dobbelsteentjes.
    Verhit 10 gram boter in een koekenpan en bak de ragfijn gesnipperde knoflook en de even aan.
  2. Blussen met 6 cl wijn en tot de helft laten reduceren.
  3. Voeg de toe en laat weer tot de helft reduceren.
  4. Voeg dan de en de toe en laat indikken tot de gewenste sausdikte.
  5. Breng op smaak met en zout.

    Maak de St.
  6. Jakobsschelpen zo nodig schoon.
  7. Verhit in een 2de koekenpan opnieuw 10 gram boter.
  8. Bak hierin de mosselen ca. 2 minuten per zijde.
  9. Bestrooi ze met een klein beetje zout en .
  10. Blussen met 6 cl wijn.
  11. Voeg de saus erbij en de klein gesneden en .
  12. Roer alles goed door en breng op smaak met enkele druppels .
  13. Laat nog heel even doorwarmen maar niet meer koken.
    Ontvel de , verwijder de harde kern met zaadlijsten en snijd de in stukjes.
    Leg de St.
  14. Jakobsschelpen op bijvoorbeeld een bedje van beetgare tagliatelli of fetuccini en schep de saus er overheen.
  15. Garneer het geheel met de stukjes .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

St. Jakobsschelpen met safraansaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijk recept. Wees heel voorzichtig met zout toevoegen!
Gerard 19 oktober 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
265 kcal
13%530 kcal
Vetten
3 g.
5%6 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
11%4 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
4%2 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
8%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%2 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor St. Jakobsschelpen met safraansaus