Allergie informatie: Muchli kari (visballetjescurry)
Terug naar het receptIngrediënten
- 750 gram witvisfilet (schelvis of kabeljauw)
- sap van 0,5 citroen
- 1 ei
- 0,5 theelepel zout
- versgemalen zwarte peper
- 50 gram kikkererwtenmeel
- 4 verse groene chilipepers, ontpit en fijngehakt
- 1 middelgrote, fijngehakte ui
- 2 eetlepels broodkruim
- plantaardige olie of ghee om te bakken
- voor de saus:
- 100 gram ghee
- 1 grote gesnipperde ui
- 2 gesnipperde teentjes knoflook
- 7 centimeter pijpkaneel
- 2 laurierblaadjes
- 2 theelepels gemalen komijn
- 2 theelepels gemalen koriander
- 1,5 theelepel kurkuma
- 1 theelepel chilipoeder
- 150 gram tomatenpuree
- 6 deciliter kippenbouillon
- sap van 0,5 citroen
- 50 gram gedroogde kokos
- zaad van 10 kardemompeulen
- 2 theelepels fenegriekzaad
- verse korianderblaadjes ter garnering
Meer Recepten
- Sajoer kari bogor (bouillon met rundvlees, groente en kerrie)
Met runderlappen, wortels en sperziebonen uit Indonesie
4 porties - 45 minuten
Soepen - jaccor - Cincang ternak kari (gekruid gehakt met santen en aardappel)
Met rundergehakt, santen en lomboks uit Indonesie
4 porties - 55 minuten
Vlees - jaccor - Tali muchli (gestoofde vis)
Met schol, kokosnoot en chilipepers uit India
4 porties - 45 minuten
Vis en schaaldieren - jaccor - Kari daging (rundvlees in kokosmelksaus)
Met runderlappen, knoflook en lombok uit Indonesie
4 porties - 2 uur en 40 minuten
Vlees - jaccor - Kari Telor (gevulde eieren)
Met eieren, knoflook en kemirienoten uit Indonesie
4 porties - 45 minuten
Eiergerechten - jaccor
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Vis en schaaldieren
- Muchli kari (visballetjescurry)
- Allergieen informatie